fredag 1 februari 2013

Centern idag på DN-debatt
"För att möjliggöra det räcker det inte bara att sänka skatten för att uppmuntra människor att jobba mer. På många håll finns det inte tillräckligt med jobb att söka. Vi måste därför fokusera mer på dem som kan skapa de nya jobben."

Det är så dags att komma på det nu?
Lösningen var alltså inte att straffa de arbetslösa? Lösningen är alltså att skapa fler jobb? Revolutionerande tanke må jag säga.

Man skriver också att man vill sänka arbetsgivaravgifterna. Det här är som jag tidigare skrivit om ingen lösning på arbetslöshet. Kanske kan ge något jobb på kort sikt, men den sekunden det går det minsta sämre för företaget för att det inte utvecklas, blir personen arbetslös igen. 
Problemet är inte att man inte har råd att anställa, problemet är att man inte BEHÖVER anställa.

Så vill man också att företagen ska slippa betala andra veckan med sjuklön. Så att företagen kan totalt slita ut de anställda utan att behöva tänka på konsekvenserna (eller anställa fler) medan staten betalar sjuklönen och företagen ser sig om efter nya friska människor att slita ut. 

Förslaget om lärlingsplatser till introduktionslön kan jag inte gärna gnälla på. Jag tycker det är riktigt bra. Fattas bara det, det är ju Socialdemokraternas förslag :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar