lördag 17 maj 2014

Ensam mamma föder

Så har faktiskt alliansen, eller ja, delar av den, kommit med ett klokt förslag.
Ensamstående kvinnor ska få rätt att insemineras.

Ganska enkelt egentligen? Ja det är väl klart att kvinnor bestämmer över sina egna kroppar och vill en kvinna skaffa barn på det sättet så ska hon självklart få det.
Möjligheten finns förstås redan idag, bara man åker över till Danmark.

Men här blir det nu lite småkul för nu jagar KD upp sig. Det här går då rakt inte för sig, ett barn behöver minsann båda sina föräldrar! *huff huff*

Jooo. Det är klart det finns fördelar med två föräldrar. Men, det finns en inte obetydande mängd ensamstående mammor idag (även om KD och resten av alliansen gärna glömmer det). Ska de barnen omhändertas och placeras i fosterhem med två föräldrar? Eller kan man kanske styra upp någon form av program där KD väljer en make för tvångsgifte med ensamstående mammor?

Om fadern avlider under graviditeten, ska då kvinnan tvingas till abort?

Om en kvinna lever i ett ytterst destruktivt förhållande där hon blir misshandlad av sin man, ska hon då inte få skiljas för att barnet har rätt till två föräldrar?

Klart det är absurda exempel. Men det blir gärna det om man ska förstå hur den kristna högern tänker.

Nej låt kvinnor få bestämma över sina egna liv och kroppar och låt dem stoppa in vad de vill, var de vill och så funderar vi inte mer på det.

Det finns bra mycket värre problem än en kvinna som vill bli mor.

Kanske, och här blir det riktigt konspiratoriskt långsökt. Kanske är det här en skojig liten taktik inom alliansen för att KD ska få fiska lite röster och klättra upp över den där skrämmande 4%-spärren?
Kanske.
Troligtvis inte.
Men kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar