söndag 1 mars 2015

Värsta Jesus-grejen!

Idag skriver flera tidningar om att regeringen vill ta bort den bortre tidsgränsen för sjukförsäkringen.

Alltså den magiska gräns på två och ett halvt år som moderaterna instiftade. Magisk? Jo men det är väl klart det är magi att ingen kan vara sjuk längre än 2,5 år?
Max 30 månaders kronisk värk och sen, poff! Du är frisk! Värsta Jesus-grejen!

I Aftonbladet uttalar sig Gunnar Axén, moderat, som är ordförande för den kommitté som skött utredningen av den här frågan. Han säger att det istället ska sättas in åtgärder så att den sjukskrivne rehabiliteras snabbare. Enligt honom ska det här leda till att ingen blir sjukskriven längre än 2,5 år så då kan man lika gärna ta bort gränsen.

Så moderaterna var alltså precis så naiva som man kunde tro när de dummade in den där regeln? De trodde alltså det räckte med en tidsgräns och så skulle allt bli bra?
Det här känns så typiskt moderaterna. Regler och piskor istället för att se problemet och faktiskt komma med lösningar.
"Näe men vi slänger in någon regel, blundar och håller för öronen så fixar säkert någon annan det".

På precis samma sätt angrep man arbetslösheten. Jaga och piska arbetslösa istället för att stimulera, utveckla och skapa jobb.

Nu var det väl för väl att Gunnar kunde hitta en ursäkt så han kunde svälja sin stolthet och gå med på att ta bort gränsen. Nu får vi bara hoppas att regeringen lyckas få med riksdagen på det också, där finns det ju fler galningar.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20397433.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar